Директории за статии

Клиентски вход

Search

Как да избера най-подходящия матрак

Прекарваме около 8 часа от всички 24 в леглото, това е 1/3 от всеки ден и 1/3 от живота ни. Това оправдава инвестицията в подходящ матрак, защото безспорно леглото и качеството на съня ни въздействия над всяка една област от живота ни.

 

 

Ако е настъпило време да си купите нов матрак има толкова много различни видове на пазара. Средната продължителност на живот на един матрак е 7-10 години, но според технологията, материалите и поддръжката, такава може да бъде намалена или увеличена.

Има матраци с пружини, мемори пяна, латекс, водни и въздушни матраци и всеки ще допринесе за комфорта по отношение на подкрепа, температурата на тялото по време на сън и здравословни привички.

Неща над, които следва да се помисли в търсене на матрак са следните:

Евтини матраци – едва ли, когато сменяте някоя част на автомобила, търсите стоматолог или правите покупка на нещо друго, търсите само най-евтините услуги и продукти. Тогава, защо да правите компромис със своето легло.

Нещата, които влияят на нашето здраве или безопасност, качеството имат най-голямо значение.

Отделете време, за да отидете на пазар за матраци.

Ако сте избрали да купите в магазин за матраци в интернет, винаги бъдете информирани.

Ако пазарувате в реален магазин, не пропускайте да опитате тестване на матрак. Това може да стане, като седнете, легнете и се завъртите на едната или другата страна. Тестът трябва да трае поне 10 минути.

Носете удобни дрехи, когато отивате да пазарувате легло.

Уверете се, че можете да се качвате и слизате лесно, особено ако имате мускулни или ставни проблеми. Все пак някои матраци имат по-голяма височина, а това добавено към нивата на леглото може да се стори премеждие за някои хора.

Потърсете най-големите матраци за вашата спалня. По-големи легла, често са по-удобни, ако не спите сами.

Изборът на матрак, зависи пряко от леглото. Трябва да съобразите изискванията, както за размери, така и за правилната база и разполагане.

Различните производители имат различни уникални характеристики, за да направят своя продукт по начин, който ги открояват. Това обяснява, голямото разнообразие и факта, че ако за едни мемори пяна в матраци е най-добрият избор, то други предпочитат латексови матраци, топ матраци и пр.

За всички изисквания и съображения има матрак на пазара, който да е най-адаптивния. Открийте вашия, според вашите критерии за комфорт!