Директории за статии

Клиентски вход

Search

ИЗБОР НА ЦВЕТНА ГРАДИНА

Всички се възхищаваме, на красивите алеи в парка или чудните петунии висящи от балконите на спретнати китни къщурки. Сега и вие може да имате чудна цветна градина, не къде да е, а в двора.

В основата на цветните лехи трябва да е лесно да се грижим за трайните насаждения. И едногодишни цветна градина ще бъде страхотно допълнение, като ярките аксесоари към облеклата ни. Ако все още не знаете за цени за сондаж, разберете преди да организирате градинката.

ТРАЙНИ НАСАЖДЕНИЯ:

Цветовете са много красиви, непретенциозни, полезни и дори привличат пеперуди в градината.

Идеално допълнение могат да са цветните лехи, дори на заден план. Такива могат да растат за много дълго.

Шоколадовият цвят е малко необичаен и когато цветовете са много е добре да са комбинирани с жълти и други пъстри такива, за да оформят едно красив светло петно.

ЕДНОГОДИШНИ:

Цветята са много лесни за отглеждане, а когато са избрани непретенциозен, но много красиви, то могат да се комбинират в различни нюанси, така лесни за използване и съчетаване във вази и букети.

Ниските сладки цветя са подходящи за контейнер и като акцент за граница.

КАКВИ ЦВЕТЯ ДА ЗАСАДЯ

Ако контейнерът съдържа почвата и от него не тече ще може да замените контейнера с цвете, импровизирана консерва кафе за инструмента, а дори и един чифт стари обувки! Направете няколко дупки в дъното, а вие имате голям декоративен контейнер за цветя, пикантни подправки или зеленчуци, при пресаждането, изберете капацитет с 2 пъти повече от старите.

Още лесни съвети за през летния сезон:

Искате ли да направите тази лятна ваканция балкон, тераса или апартамент, най-сетне в сбъдната мечта? Ние знаем как да се постигне това, без да влагате допълнителни усилия.

Перфектната морава изисква постоянна грижа. За да косите веднъж седмично, направете това, когато тревата е суха. Мократа трева запушва мотора на косачката. Уверете се, че остриетата ще ви спестят време и ще намали височината на тревата успешно.

Нахранете трева. Първо засадете трева в плешивите области. По време на подстригването не събирайте мулча - това ще послужи като тор.

Поливайте тревата поне 2-3 пъти седмично в продължение на 15 минути. Това ще помогне на корените да станат по-силни и по-здрави. Поливането при залез слънце отнема оптимално време.

Разпределяне на цветята в права линия може да стане в зиг-заг - така тя ще изглежда по-естествено и ще расте буйно.

Преди засаждане на разсад внимателно изсипете корените, а след това премахнете от пота и разделете, така че да пусне корени в новото място.

При засаждане плътно почвата около центъра, трябва да е малко. Ако може лесно да бъде отстранена, за пореден път натиснете земята, за да отъркате и да гарантирате нейното захващане.

За да проверите дали е дошъл момента за поливане, просто докоснете почвата с пръсти. В зависимост от това дали културата обича много вода или суха почва вземете решение за нейното поливане.