Директории за статии

Клиентски вход

Search

Модни съвети за бизнес дами

Модни съвети за бизнес дами: Как да подчертаете силните си страни и да скриете недостатъците

Много често жените допускаме голяма грешка като оставяме модата да диктува всички правила. Особено когато говорим за бизнес облекло и стил, модните тенденции не трябва да се следват сляпо, а да се подбират според тяхната пригодност. Бизнес стилът си има своите особености, правила за комбиниране на тоалети и аксесоари, цветови схеми и други тънкости, на които ще се спрем сега.

Забравете за фееричните блузи и дълбоките деколтета

Това е абсолютно неприемливо за една бизнес дама – разголването на раменете, прозрачните тъкани през които прозира сутиена, както и изрязаните деколтета, излагащи прелестите й на показ. Колкото и да са модни подобни тоалети, в бизнес средите на тях няма да се погледне с добро око. Не само трябва да ги избягвате, но и напълно да забравите за тях.

Прекалената пъстрота не е желателна

Пъстрите принтове и ярките цветове е добре да оставите за ежедневните дейности. Бизнес облеклото няма нищо общо с тях. Избирайте едноцветни тъкани, които евентуално може да подсилите с някой по-ярък аксесоар, но много внимателно и дискретно. Всичко, което се натрапва прекалено трябва да бъде избягвано.

Не носете прекалено много бижута

Да се накичите с повече от две бижута, особено от тези, декорирани с камъни, не е добра идея! Така че, бъдете внимателни, за да не станете смешни. Също така, бижутата не трябва да бъдат прекалено ярки. Може да заложите на нещо по-атрактивно, само ако тоалетът е с по-семпъл силует, защото тогава няма да изглежда неуместно. Всичко останало е недопустимо и излиза от рамките на добрия стил.

Поставете акценти, за да прикриете недостатъците и да подчертаете силните си страни

Най-добрият начин да прикрием някой недостатък по фигурата си е да изместим фокуса в друга посока – към достойнствата й. Ако искате да прикриете пълните си глезени, носете дълги поли или панталони. Същевременно подчертайте нещо, с което се гордеете – например един красив пръстен би насочил вниманието на околните към нежните ви и добре поддържани ръце.

Източник: магазин за обувки mes.bg