Леново отдавна предлагат Y серията на IdeaPad, представяща много силни лаптопи с чудесен дизайн и отлично потребителско преживяване. Всички модели на IdeaPad имат възможността да бъдат ваши отлични дигитални помощници – бизнес задачи, офис приложения, Интернет, съхраняване на вашите филми, видео и по-големи игри. Този тип преносими компютри има добро аудио, охлаждат се доста добре и ви предоставят страхотна графика на добра цена. Специално този Lenovo IdeaPad Y570 е с второ поколение Intel Sandy Bridge процесори, видео карти Nvidia GeForce 550M, оптично устройство с опция за Blu-ray четец, JBL стерео говорители с SRS Premium съраунд и опция за USB 3.0. Най-добрите модели от тях са тези с процесори Intel Core i7-2630QM, 750 GB твърд диск и 64 GB SSD устройство за бързо зареждане на операционната система и програмите. Допълнително този лаптоп втора ръка притежава системи за комуникация като WiFi 802.11b/g/n и Bluetooth, както и 2 мегапикселова уеб-камера.

Дизайн

Този лаптоп втора употреба Леново IdeaPad Y570 притежава най-модерния дизайн на Lenovo към датата на своето производство. Инженерите и проектантите са реализирали релефна кутия в Sci-Fi стил, цвят металик, напомнящ лилавото, известен сред последните модели лаптопи на Леново. Освен това, този ноутбук притежава 15,6 инчов екран, който има много добър зрителен ъгъл с естествена резолюция-1366х768 при съотношение на страните 16:9. IdeaPad Y570 има уникален звук с JBL стерео говорители, които притежават много силен и ясен звук за лаптоп говорители, което ви осигурява страхотното озвучаване на филми, игри и музика. Y570 има стандартна клавиатура с 6 реда клавиша. Тя е много добре устроена и подредена, като всеки клавиш се вижда достатъчно добре, без да заема много място. Ходът на клавиша и тактилния отговор са добри.

На реновирания IdeaPad Y570 можете спокойно да поставите китките си и да се забавлявате с големия тъчпад, разположен от ляво. Преносимият компютър притежава и няколко светлинни индикатори над клавиатурата, които ви показват аудио и видео настройки, статус на харддиска, SSD и др. Теглото на системата е около 2,7 кг. Лаптопът има доста портове, както и 3 USB 2.0 с опция за 3.0, комбиниран USB/eSata порт, 6 в 1 кард четец (SD, SD-pro, MMC, MS, MS-pro, XD), жак за слушалки, жак за микрофон, VGA конектор, HDMI, Интернет порт и 2 Mini-PCIe слота. Освен всичко това, той в снабден и с 6-клетъчна батерия в задната част. Достъпът до RAM-а, SSD устройството или харддиска са под голям капак с винтове. Y570-0862 24 U моделът идва с 4 ГБ DDR3 RAM, като имате възможност да добавите до още 4GB DDR3 във втори слот. Това е един прекрасен лаптоп втора употреба, който може да ви свърши чудесна работа в много области.

Хардуер и производителност

IdeaPad Y570 притежават технологията на Интел процесорите Turbo Boost. Има възможност за превключване между две видеокарти-Intel HD 3000 и NVIDIA GeForce 550M. Лаптопът е с 500 GB HDD /хард диск/ с 5400 оборота в минута, но имате възможност да го поръчате и с 750 GB. Стандартно е с DVD/CD комбо, но отново можете да го поръчате и с BlueRay. Върхът в серията- Y570-0862 28U е оборудван с 64 GB SSD с RapidBoot технологията в допълнение на основния хард диск от 750 GB. Напоследък лаптопите втора ръка със SSD стават доста популярни и дори изместват от продажбите новите модели на пазара, понеже като цена/параметри имат неоспоримо предимство.

Софтуер

Леново IdeaPad Y570 може да се доставя с Windows 7 Home Premium и пакет на Lenovo от инструменти за системен бекъп, използване на уеб-камерата и др. Lenovo притежава и YouCam 3.0 софтуерът на Сайбърлинк, която служи за видео-чат програма, както и прави камерата средство за наблюдение и запис. Също така има и ooVoo линк, ако искате да използвате видео-чат услугите им. Системата идва и с VeriFace 3.6, чрез който можете да използвате лицето си като средство за логване. Други „тулове” от Lenovo включват Onekey Rescue за системен бекъп, възстановяване и създаване на диск за възстановяване, Еnergy Management 5.0 и Lenovo OneKey Theater II аудио-видео оптимизатор. Включени са и софтуер за създаване на дискове: Power2GO 5 и Office Starter 2010 и накрая за сигурността се грижи МаcAfee VirusScan Plus. Стига да пожелаете, може да направите известни настройки по зареждането с Lenovo EE Boot Optimizer-софтуер за по-добро зареждане, който може да го съкрати с до 10 секунди. Ако сте планирали покупка на този лаптоп втора употреба, не забравяйте да попитате за системния диск с драйвери и софтуер. Полезен е.

Заключение

Много хора напоследък предпочитат да си закупят лаптоп леново втора ръка, понеже компанията подхожда много отговорно, що се отнася до качество, компоненти и цена. Например този или друг модел употребяван лаптоп с ssd може да намали времето за буутване почти двойно, спрямо нов ноутбук със стандартен твърд диск. И това прави покупката на употребяван лаптоп много по-изгодна.

Батерия

IdeaPad Y570 e с 6-клетъчна батерия, със средна издържливост от 4 часа и под 3 часа при натоварване.

Подобни теми