Директории за статии

Клиентски вход

Search

Rent a car - полезни съвети при наемане на кола

Да вземеш кола под наем е по-скъпо, отколкото да вземеш такси, но само ако пътуваш на малки разстояния. Ако ти се налага да пътував извън града колата под наем е услугата от която имаш нужка. Подготвил съм няколко съвета, които ще ти помогнат, ако не си ползвал rent a car до момента - няколко съвета как да си вземеш изгодно кола под наем.

1.Ако не знаеш каква е колата, която искаш да вземеш, опитай се да наемеш кола от специализирани сайтове - възможно е да наемеш кола по предложена от теб цена или дори и цената да не е предложена от теб – на една от най-ниските цени. Фирмите предлагащи онлайн rent a car услуги ще се опитат да сключат най-добрата сделка с теб, а и предлагат коли от всеки клас – икономични, седан, хечбек, лимузини и джипове.

2.Разгледай пакетите от услуги, които предлагат rent a car компаниите относно трансфери, „полет-шофиране-отсядане” или „полет-шофиране”. Повечето от тези пакети предлагат големи отстъпки при наемане на кола, но не прави грешката да наемеш кола от авиокомпанията с която летиш. Въпреки, че е по-удобно да си наемеш кола чрез авиокомпания - това не е най-икономичния начин за пътуване. Техните цени са по-високи отколкото, ако си наемеш кола от специализирана фирма за отдаване на коли под наем.

3.Използвай интернет, за да си резервираш кола. Повечето специализирани сайтове на фирми предлагащи този тип услуги дори предлагат отстъпка от цената, но само ако заявката за наема е пусната през техния сайт. Често цените за наемане на кола варират в зависимост от сезона и има актуални специални оферти, чрез които ти можеш да платиш по-малко.

4.Попитай за намаления, преди заплащането на rent a car услугата. Възможно е да има отстъпка при заплащане с определен тип кредитна карта – Visa, MasterCard или при заплащане в брой. Също така има възможност при заплащане на услугата с карта като бонус да получиш и застраховка, която особенно в друга държава никога не е излишна.

5.Повечето коли под наем са достатъчно добре поддържани, но когато наемаш кола провери я основно дали има нещо нередно. Подробно прегледай има ли ги всички задължителни и изисквани от КАТ средства – аптечка, триъгълник, резервна гума, жилетка, винетка, гражданска отговорност и стикер за техническа проверка.

Ако не бързаш опитай всички принадлежности на колата – фарове, мигачи, чистачки, радио, спирачки, ускорение, колани на седалките, озвучаване и др. – целта е да успееш да свикнеш с колата или ако нещо не ти хареса да я замениш с друга.

6.Друг съвет как да спестиш пари при наемане на кола, е да отидеш рано сутринта и да си един от първите при отварянето на фирмата за коли под наем. Повечето от колите, които е отдала по наем фирмата все още няма да бъдат върнати в този ранен час, ще има по-малък избор в автопарка им и ти ще можеш да си осигуриш кола на по-ниска цена.