Директории за статии

Клиентски вход

Search

Парите или клиента - кое е по-важно за автосервиза

Клиентската неудовлетвореност е най-големият проблем на всички автосервизи. Невинаги може да се постигне съгласие с хора, които са изнервени, недоверчиви и отстояват своите искания, дори и да са неизпълними. Реакцията на клиентите може да е провокирана и от отношението на персонала. Клиентите искат да се отнасят към автомобила и проблемите им внимателно, да ги изслушват, да им обясняват, а също и да им се внушава доверие. В някои сервизи автомонторите работят спазвайки инструкциите буква по буква, отнасяйки се с клиента с надменност и безразличие. Нещо, което безотказно отблъсква посетителите и те едва ли биха се върнали втори път.
 Някои собственици на автомобили попадат в крайно неприятна ситуация, когато приемат колата им на ремонт, казват дължимата сума, а в края на ремота им обявяват, че не са успели да извършат част от работата, поради някакви причини. Вярно, дължимата сума става по-малка, но проблемът на човека не е решен, вероятно заради липса на необходимото оборудване в автосервиза или просто заради некомпетентност на персонала. В случая, човека трябва да потърси специализиран автосервиз, при което ремонта значително се оскъпява, а да не говорим за изгубеното време и нерви.
 В един съвременен автосервиз доброто отношение към клиента е един от най-важните елементи в работата. Сега услуги, свързани с ремотнта на автомобилите се предлагат навсякъде, конкуренцията е огромна. Ако някой сервиз работи само с идеята да заработи колкото може повече пари, а клиентите са важни само по отношение на парите, които ще трябва да платят, то едва ли ще просъществува много. В условията на жестока пазарна конкуренция, само най-добрите са в състояние да запазят бизнеса си.
 В днешно време клиентите се научиха да търсят правата си. Сега никой не оставя скъп автомобил на ремонт просто така - повечето клиенти искат да се подпишат документи, в които точно да се описва обема на работа и цената, която трябва да платят. В случай на спорове, клиентите се обръщат към Комисията за защита на потребителя - нещо, което е крайно неблагоприятно за собственика на автосервиза. За да не се стига до конфликти, всеки  съвременен автосервиз се старае да осигури на клиента перфектно обслужване, съчетано с приветливо отношение. Много е важно кой ще посреща клиентите и ще ги изслушва - някои автосервизи считат, че една впечатляваща блондинка ще върши чудесна работа за тази цел. Всъщност, това не е много добра идея, освен ако дамата не е изключително компетентна. Къде ще се намери такава компетентна в сферата на авторемонтите и същевременно да е с вид на манекенка дама, е въпрос с повишена трудност.
 Всъщност, тук просто е нужен един служител, който да е над 30-годишен, не че по-младите нищо не разбират, но по-възрастният ще вдъхва повече доверие у клиентите. Всеки човек, който трябва да остави автомобила си на ремонт е силно притеснен и точно това притеснение трябва да разсее служителят, който ще го посрещне на входа на автосервиза.