Директории за статии

Клиентски вход

Search

Авточасти - цените на пазара

Онлайн платформата Parts.bg предоставя на интернет потребителите много лесна и удобна за използване система за търсене на авточасти за всички модели и марки автомобили. Целта на сайта е да обединява автоморги и търговци на нови резервни части от цялата страна, които да са готови по всяко време да ви предоставят оферта за частите, които търсите.

Пазара на авточасти в България стигна дотам, че е нужно обединяване на търговците и брокерство, както е при застрахователните компании например. Автосервиза, който посещавате е вашият брокер – той има връзки поне с няколко вносителя или основни доставчици на авточасти и може да осигури резервни части за почти всеки модел автомобил, който му закарате да ремонтира. Въпреки надценката на автосервиза, частите са на цени близки до тези в големите магазини. Ако имате доверие на вашия механик най-вероятно дори не знаете какви части монтира във вашия автомобил, а разнообразието и съответно качеството и цената между отделните производители се различават коренно. Следователно вие най-вероятно плащате нормална цена за авточасти с ниско качество или твърде висока цена за авточасти с добро качество. Това е защото поради силната конкуренция и ниско-заплатения труд в нашата страна, сервизите нямат добра печалба и се стремят да си докарват доходи от търговията с части, като се възползват от голямото разнообразие на алтернативни резервни части, които могат да вземат евтино и да си сложат надценка.

Дори на хора, които са по-тясно свързани с пазара на резервни части им е трудно да преценят цените понякога и спекулациите не спират. Понякога разликата в цените на нови части може да бъде двойна – например наскоро един приятел търси лагер главина за рядък модел автомобил и откри само два възможни варианта за нови части с разлика между тях 200 лв.! Като се има предвид, че същата, ако беше налична в автоморга щеше да струва около 50 лв. всичко това ви кара да се замислите дали доверието ви към магазини, или сервизи е оправдано.

Автоморгите пък често преценяват първо клиента и след това дават цена според тяхното възприятие за възможностите му. Тоест ако се появите пред автоморгата с последен модел BMW и сте скъпо облечен и търсите авточасти за 10-годишната кола на жена си, най-вероятно няма да получите добра оферта. Едни и същи части автоморгаджиите могат ди ви ги предложат на коренно различни цени в зависимост от това в какво настроение сте ги хванали или колко често се търсят такива части.

Затова Parts.bg е необходима и много полезна платформа за намиране на авточасти и сравняване на цените им. Тя ви предоставя възможността да получите оферти от търговци в цялата страна и да изберете най-изгодните авточасти за ремонта на вашия автомобил. Така вие не само ще спестите пари от покупката на резервни части, а и ще си спестите времето необходимо за прелистването на многобройните обяви из интернет.