Директории за статии

Клиентски вход

Search

Сред основните предимства на използването на оригинални резервни части:

1. качеството и съвместимостта на части отговаря на всички изисквания и е гарантирана от производителя на превозното средство.

2. Обхватът на оригинални резервни части осигурява на потребителите е почти 100 процента нужда от ремонт или за поддръжка на частите на колата.

3. При търсене и закупуване на части от уникална първоначалния брой е значително намален риск от закупуване на дефектни стоки и фалшифицирани стоки.

4. Ако дейностите по гаранционни автомобили, много услуги и ремонт в техническите центрове се извършва единствено с оригинални резервни части, което е причинено от изискването за поддържане на гаранция за автомобила.

Недостатъците на използването на оригинални резервни части не са толкова много, но те са от съществено значение:

1. Високата цена. Обикновено, цената на оригиналната част е 30-50% по-висока от тази на сравнимо качество (и често - и произведени в същата фабрика като оригиналната) аналог;

2. Дълго време за изчакване по поръчка части в отсъствието на нейния официален представител на склад (от 2 седмици до няколко месеца). За справка, списък с пълни части само с един модел на колата е няколко десетки хиляди предмети, така че нито един представител на производителя, не е в състояние да поддържа склад, пълен наличието на оригинални резервни части.

Неоригинални резервни части - продукт на независими производители, специализирани в производството на детайли от определена група (например, кормилното управление и окачване, спирачна система, двигател, електрически съоръжения, и т.н. ...) За различните марки и модели автомобили. Тези части могат да бъдат произведени като производител частен етикет и под други търговски марки опаковчици компании.

Предимствата от използването на неоригинални резервни части:

1. Колкото по-ниска, в сравнение с първоначалната цена. Вторичният пазар за авточасти може да предложи аналози заместват по-скъпи оригинални. Обикновено, това се дължи или на техните присъщи допълнителни свойства (не се предлагат от производителя на превозното средство) или на действителните по-качествени части, произведени от конкретен предприятието - безспорен лидер в производството на тази група от части (но не е доставчик на поточна линия на производителя на превозното средство, ). Във всеки случай, изборът на неоригинални резервни части, ако искате приличен подмяна, не трябва да разчитате единствено на най-ниската цена. Качествени аналози не може да бъде по-евтино от оригинала с повече от 30-40%.

2. Запазване на време в търсене на и придобиване на необходимите данни. Ако оригиналните части на пазара обикновено присъства не повече от 2-3 сериозни доставчици, тогава неоригинални части в най- "Running" сегменти (филтри, накладки, акумулатори и т.н.) на Конкурентната среда могат да имат до десет или повече марки. Съответно, общият капацитет на всички складове на доставчици далеч надхвърля възможностите на доставчиците на оригинални резервни части за да се гарантира, че потребителят на необходимите материали.